Ana sayfa Genel Bartın ve Amasra Termik Santral ÇED Toplantısına izin Vermedi

Bartın ve Amasra Termik Santral ÇED Toplantısına izin Vermedi

Bartın ın Amasra İlçesi Tarla ağzı ve Gömü Köyleri sınırları içerisinde Termik Santral kurmak isteyen HEMA şirketi Mahkeme kararı ile daha önceki Başvurularının reddedilmesi üzerine Yeniden ÇED Başvurusunda bulundu.

Bartın Tarlaağzı ve Gömü Köylerinde Aynı arazi üzerinde koordinatlar ile oynamak suretiyle birçok kere Termik Santral Başvurusunda bulunmuş Ancak Köy Halkı ve Bartın Amasra Halkı ÇED toplantılarının yapılmasına izin vermemişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından 26 Nisan da HEMA şirketinin yaptığı ÇED başvurusunu Işık hızı ile Kabul ederek 10 Mayıs günü Amasra Kapalı spor salonunda Halkın Bilgilendirilmesi ÇED Toplantısının yapılmasına karar verdi.

HALK TENCERE TAVALARLA DÜDÜKLERLE SANTRALİ İSTEMEYÜZ DEDİ

Sabahın erken saatlerinde Güvenlik güçleri tarafından Toplantının yapılacağı spor salonunun etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Samsun ve Kocaeli illerinden takviye polis ekipleri getirildi.

Saat 11 de başlayacak ÇED toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken yaklaşık bin kişi salonun önünde toplanarak termik santral istemedikleri yönünde slogan attı.

HEMA şirket yetkilileri toplantının yapılacağı salonun önüne geldiklerinde vatandaşın tepkisi ile karşılaştılar polis ekipleri tarafından kapalı salonun dışında güvenli bir bölgeye götürülen şirket yetkilileri salonun arka kapısından alınmak istenmesi üzerine vatandaşların bir kısmı Kapalı salonun arka kapısına giderek şirket yetkililerinin salona girişlerini engelledi.

Çevre Bakanlığı yetkilileri toplantının yapılacağı alana geldiklerinde şirket yetkilileri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Çevre Bakanlığı Yetkilileri ortak bir görüşme yaptı şirket yetkililerinin Vatandaşın tepkilerini dikkate aldıklarını söylemeleri üzerine Toplantının Vatandaşın Tepkisi nedeniyle yapılamadığına dair Tutanak Tutularak imza altına alındı.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır Toplantının yapılamadığında dair düzenlenen tutanağın altına şerh düşerek imzaladı düşülen şerhte “Halkın Yoğun tepkisi nedeniyle toplantı yerine girilememiş Toplantı yapılamamıştır.” Denildi.