Ana sayfa Meclis Kararları Amasra Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Amasra Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli idareler genel seçimleri nedeniyle yeni seçilen Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi gereğince yeni seçilen Meclis üyeleri 21 maddeden oluşan Meclis gündemini görüşmek üzere Pazar günü saat 14:00 de Belediye Başkanı Recai Çakır Başkanlığında Belediye Meclis Toplantı salonunda toplandı. Toplantıya Birim amirleri Daire Müdürleri de Tam kadro katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından 21 Maddenin 15 ünü oluşturan Komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.  Geri kalan 7 maddeden ikisi ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün İmar komisyonuna havalesi yapılan Amasra sit alanı dışında kalan alanların 1/5000 Ölçekli Nazım İmar palanı ve 1/1000 Ölçekli uygulama (kesin) İmar planlarına İtirazlar ile ilgili Komisyon raporunun görüşülmesi oluşturdu.

Gündemin 17.Maddesin in’de ise İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğünün Amasra  Kaleşah Mahallesi Cide Yolu 2. Sokakta Bulunan 208 ada bir numaralı parselin 3194 sayılı İmar kanunun 17. Maddesine istinaden Yoldan ihdas işlemi ile ilgili talep görüşüldü ve ilgili komisyona sevki yapıldı.

Belediye Başkanının 2018 faaliyet raporunun görüşülerek onaylanmasının ardından 2018 yılı Denetim Kurulu raporu görüşüldü.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Belediye Başkanı Recai Çakır “ Amasra Belediyesi olarak ilk Meclis toplantımızı yaparak görev dağılımını ve 21 maddeden oluşan Meclis Gündemini bitirmiş bulunuyoruz.  Oylamaları oy çokluğu ile bitirmiş olmamız Amasra mız adına önem arz etmektedir. İleriki dönemlerde Belediyemiz bütçesini daha iyi hale getirmek adına bence bu önemli bir adım. Tüm Meclis üyelerimize bu anlamda teşekkür ediyorum. Önemli olan Amasra mızın kazanımlarıdır” dedi .