Ana sayfa Duyurular / İlanlar Amasra Belediye Başkanı Recai ÇAKIR 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın...

Amasra Belediye Başkanı Recai ÇAKIR 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’ncu Yıl Dönemi Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayınladı.

Recai Çakır

Amasra Belediye Başkanı Recai ÇAKIR ‘’23 Nisan 1920 tarihi ulusal egemenliğimizin ilan edildiği ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir başlangıcı ifade eden gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün TBMM nin açıldığı bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesi geleceğimizin güvencesi olan çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır. Gençlerimize ve çocuklarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Çocuklarımıza daha güzel, daha mutlu ve vatandaşı olmaktan her zaman gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Çocuklarımızın da bu emanete sahip çıkarak, daha ileri ve daha yükseğe taşıyacaklarından hiç kuşkumuz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilk meclisimizin kahraman üyelerini ve milli egemenliğimizin kazanılmasında mücadele veren kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin açılışının 99 ncu yılını ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nı en içten duygularımla kutlar, bu özel günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ü bir kez daha minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.