Kanalizasyon Arıtma ve Derin Deniz Deşarjı Tamamlandı

Sevgili Amasralılar
Kanalizasyon Arıtma ve Derin Deniz Deşarjı nın Belediye Başkanlığım dönemimde başlayıp bitirmenin gururunu yaşıyorum.
Bildiğiniz gibi Amasra da yıllardır kanalizasyon denize akıtılmaktaydı ve plajlarımıza zaman zaman kirlilik yaratmaktaydı. 2009 yılında göreve geldiğimiz ilk günden beri bu sorunun giderilmesi için planlanan, projelendirme ve tesisi için yer bulma çalışmasına girdik, önce Amasra taş kömürlerine ait sahanın bir kısmını 2010 yılında satın aldık ve burayı İller Bankası aracılığı ile projelendirdik. Ve nihayet yıllardır Amasra için önemli bir sorun olan bu konu İller Bankası tarafından 07.05.2015 tarihinde Amasra Derin Deniz Deşarjı İnşaatı ihalesi yapılmış ve 3.595.000.00 TL bedel ile yapım ihalesi alınmıştır. İller Bankası ile Amasra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü müşterek denetiminde 02.07.2015 tarihinde yapımına başlanılan İlçemiz, Fatih Mahallesi, Karaevler Sokak da ihaleyi alan firma tarafından Amasra Derin Deniz Deşarjı İnşaatı 16.11.2017 tarihinde geçici kabulu yapılmış, mevcut tesisimizde kullanılmak üzere iş kapsamında kullanılacak olan ekstra Koku Giderim Ünitesi yapımı ile birlikte % fazla iş bedeli 15.08.2017 tarih ve 1381 sayılı onay ile 704.476.13 TL,ek ödenek yüklenici firmaya verilmiş olup, İller Bankası tarafından inşaii son süre uzatımı 18.10.2017 tarihine kadar 15.08.2017 tarih ve 1381 sayılı onay ile 26.10.2017 tarihinde tamamlanarak sistem çalışmaya başlamıştır.Ve nihayet 04.06.2018 tarihinde Ankara da Başbakanımız Sn Binali YILDIRIM tarafından bizimde katılımımız ile toplu açılış töreni ile hizmete alınmıştır.Bu tesisin yapılması için önemli çaba harcayan Milletvekilimiz Sn Yımaz TUNÇ a, Çevre Şehircilik Bakanımız Sn Mehmet ÖZHASEKİ ye teşekkür ederiz.
Tüm halkımıza hayırlı olması dileklerimle….
Sevgi ve saygılarımı sunarım.