BELEDİYE BAŞKANIMIZ M.EMİN TİMUR'UN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan TİMUR Mesajında; ‘’Biz Türk Milletinin dini yaşamında, inancında ve milli değerlerinin içerisinde, kadın her zaman baş tacı olmuştur. Çünkü kadın, analık sıfatı başta olmak üzere; sevginin, merhametin ve fedakarlığın bir sembolüdür. Bu sebeplerle Türk Milleti olarak bizler, geçmişten günümüze, her daim kadına değer vermeyi başardık. Bu ayrıcalıklı özelliğimizin devam edeceğine de inancım tamdır. Dünya devletlerinin oluşturduğu Birleşmiş Milletler, kadına verilen önemin ve değerin bir göstergesi olarak 1977 yılında, 8 Mart’ın, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Ülkemizde Medeni Kanun’un kabulü ve 1934 yılında seçme seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla modern anlamda kadın haklarının korunması hakkında ciddi adımlar atılmıştır. 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hizmete girmesiyle birlikte kadın hakları ve de kadına yönelik olarak devletin uyguladığı politikalar bazında ciddi gelişmeler olmaktadır. Elbette ki temennimiz; bu olumlu gelişmelerin artarak devam etmesi doğrultusundadır. Zira kadınların toplum içerisinde sahip olması gereken statülerinin, yarının aydınlık ve kalkınmış Türkiye’sinde ihtiyaç duyulan noktaya gelebilmesi için toplum olarak da bizlerin hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in “Cennet annelerin ayakları altındadır“ sözünün muhatabı olan ve yaşamımızın, doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.