Amasra ve Belediye Barış Gazetesi Haberi

Amasra ve Belediye

3000 bin yıllık tarihi ile Amasra İlçesi yaz sezonu hazırlıklarını tamamlamış.

Gidip gözlerimizle gördük.

Özellikle belediye yaz sezonuna girileceği sıra iki kat performansla harıl harıl çalışıyor. Gelen turistlerin ilçeden memnun ayrılabilmeleri için ne gerekiyorsa yapılıyor. Bu konuda Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR’u bu konuda tebrik etmek lazım.

Karedeniz sahillerinin kaderi olan, düşük bütçe ile fazla nüfusa hizmet etme çabaları Amasra ‘da da var. Amasra kendine düşen payı nüfusu karda alırken, özellikle yaz aylarında nüfusun payını 10 katı insana hizmet için zorunda kalıyor. Yani geliriniz ilçe nüfusu kadar ama hizmetiniz nüfusun 10 katı kadar olmak zorunda.

Yaz aylarında gelen turistlerde nüfusa dahil olsa sıkıntı kalmayacak. Ama böyle bir uygulama yok.Bununla birlikte haliyle Belediye de giderler artıyor. Bu giderleri artırmanın yolu da ilçenin nüfusunun artmasından geçiyor.  Ama arazi yoksunluğu buna da engel. Bu sıkıntılara rağmen Belediye çalışıyor, didiniyor. Siz bakmayın bazılarının eleştirilerine… Başkan TİMUR, onlarla birlikteyken 4-4 ‘lüktü. Ne zaman yollar ayrıldı, o zaman Başkana karşı bakış açıları değişti. Kısacası Başkan değişmedi ama ona bakanlar destekleyici zihniyetle değil, nasıl eleştiririz gözüyle bakmaya başladı. Bu da kaderin cilvesi. Ülkemizde bu şekilde, çalışırsın, hizmet üretirsin, överler. Bir ters düşersin, seni dün öven, birden Amasra Belediyesi çalışmıyor demeye başlar. Ülke olarak bu sıkıntıları yıllardır yaşıyoruz. Başkanda bizzat yaşayarak gördü. Hizmet için el birliği lazım. Güç birliği lazım. Konu Amasra ‘ysa , ilçenin ilerlemesi ise, destek olunmalı, köstek değil. Siyasetiniz ne olursa olsun mevzunuz Amasra olsun.İlerleme sadece Belediyenin tek başına yapabileceği bir şey değil. El birliği içinde çalışmak lazım. Kavgalar olacaksa da seçim beklenmeli.