Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin TİMUR 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün 24 Kasım 1928 yılında Başöğretmen unvanını alması vesilesiyle 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım ı Öğretmenler Günü olarak kutladıklarını ifade etti.
Başkan TİMUR ifadesinde  Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, dün ve bugün olduğu gibi yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Öğretmenlerimizden beklentimiz; çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anarken; bu kutsal mesleği seçen öğretmenlerimiz ile emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR, öğretmenlerin söz konusu kutsal görevini yerine getirirken belediyenin de eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.