Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR Amasralı Bilim Adamı Prof. Dr. Semavi EYİCE nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.

Amasramız için büyük önem taşıyan 2011 yılında Sanat Tarihi  dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ne layık görülen ve ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi Bilim Ödülü nün sahibi olan ,Sanat Tarihi alanında ülkemizin ve Amasra nın yetiştirdiği en önemli isimlerden Amasralı Bilim Adamı  Prof.Dr. Semavi EYİCE Hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayız.
Prof.Dr. Semavi EYİCE , Türkiye nin ilk ve tek Bizans Tarihi uzmanı olan 1965 yılında Küçük Amasra Tarihi ve Eski Eserleri Kılavuzu adlı eseri ile Amasramızın yerel tarihinide öne çıkaran hemşiremizdir.

Amasra Belediyesi olarak adına bastırdığımız "Semavi Eyice Kaynakçası", ayrıca Küçük Liman Mevkiindeki caddeye verilmiş ismi ve Rölyefinin bulunduğu bir anıt ile Amasralı Prof. Dr. Semavi EYİCE yi her zaman yaşatacağız.

"Kıymetli Hocamıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum"dedi.