Amasra Belediye Başkanı M.Emin TİMUR 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan TİMUR Mesajında;

Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Zafer Bayramımızın 96.yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

30 Ağustos kutsal vatan topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımızı dünyaya ispatlayan önemli bir tarihtir. Dün olduğu gibi bugün de topraklarımıza göz dikenler gereken cevabı alacaktır dedi.

Başkan TİMUR mesajında şu ifadelere yer verdi; 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk Ulusunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı ve ay yıldızlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesidir. İmkansızlıklar içinde verilen zorlu bir mücadelenin ardından kazanılan bu büyük zafer, milletimizin, en değerli varlığı olan istiklalinden asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Büyük fedakarlıklarla kazanılmış bu vatan ve bağımsızlığımız, bugün bizlerin de aynı hassasiyetle koruma yükümlülüğümüz, bizlere büyük görevler yüklemektedir. Ulus olarak ortak hedefimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, ilkelerine sonsuza kadar sahip çıkarak çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyeti her zaman korumaktır. Ulu Önderin ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacak, bizlere güç verecektir. Bu güç ve cesaretle vatanımızı ve Cumhuriyetimizi canımız pahasına koruyarak, ülkemizi her alanda çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma hedefimizden bizleri hiçbir güç alıkoyamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.Amasralı hemşerilerimin ve milletimizin
Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı nı en içten dileklerimle kutluyorum dedi.