6 Farklı Ülkeden 47 Genç Bartın’da Sağlıklı Yaşamı Desteklemek İçin Çalışmalar Yapıyor!

Türkiye, Slovakya, Ukrayna, Portekiz, Yunanistan, ve İspanya’dan toplam 47 genç “Move Your Health! – Sağlık İçin Hareket Et!” isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında ilçemiz Amasra’da sağlıklı beslenme ile ilgili çalışmalar yapıyor.

Türkiye, Slovakya, Ukrayna, Portekiz, Yunanistan ve İspanya dan toplam 47 genç  Move For Health!  – Sağlık İçin Hareket Et!  isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı (www.ua.gov.tr) tarafından desteklenen Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında ilçemiz Bartın da sağlık yaşam ve madde kullanımının insanlar üzerine etkileri ile ilgili çalışmalar yapıyor.
Slovakya, Ukrayna, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Türkiye deki sağlıklı yaşam için yapılan çalışmaları paylaşan katılımcılar, gruplar halinde çalışıp yeni fikirler ürettiler. Aynı zamanda sağlıksız beslenmenin yol açtığı durumla başa çıkmanın yollarını tartışan gençler bir spor dalı ile ilgilenmenin sağlık için çok önemli bir ayrıntı olduğu fikrine vardılar. Ayrıca katılımcı gençler sağlıklı bir yaşama sahip olmak için birçok egzersiz  yapıp bunu pekiştirdiler.
Beden Eğitimi Öğretmenleri Topluluğu tarafından hazırlanan ve Zift Organizasyon tarafından desteklenen gençlik değişimi projesi 04 Kasım 2018 tarihinde sona erdi. Zift Organizasyon liderlerinden Proje Koordinatörü Av.Ertan DERİN önderliğinde yürütülen proje için Av.Ertan DERİN  Araştırmalara göre Avrupa’da obezitenin en az görüldüğü Slovakya ve Ukrayna ile en fazla görüldüğü Yunanistan ve İspanya yı projemize dahil ettik. Bu sayede katılımcı gençler İspanya ve Portekiz de obezite ile başa çıkmak için uygulanan sağlıklı yaşam politikaları hakkında bilgi sahibi oldular. Aynı zamanda madde bağımlılığını engellemek hakkında da her ülke kendi politikalarını ve sivil toplum kuruluşlarının ne şekilde çalışma yaptıklarını bir birleri ile paylaştılar. Ülkemiz bu 5 ülke içerisinde genç obezitenin sıralamasında ortalarda yer almaktadır. Biz de ülkemizdeki uygulamaları diğer ülkelere aktardık. Erasmus+ programı ve Türkiye Ulusal Ajansının sağlamış oluğu destek ile projemize katılan katılımcılar aynı zamanda birbirlerinin kültürlerini de yakından tanıma ve birbirlerinin dillerini öğrenme şansı yakaladılar. Bu sayede ön yargılarından arınan gençler, farklı ülke ve kültürlere bakış açılarını olumlu yönde geliştirdiler ve birer dünya vatandaşı durumuna geldiler.  dedi.