10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Amasra Belediyesi Belediye Başkanı M.Emin TİMUR, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Timur;Basın vazgeçilmez bir unsurdur.

Kamuoyunun doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi, vatandaşlarımızın ülkemizde ve diğer ülkelerde yaşananlar hakkında haberdar edilmesi, kısa zamanda, çok daha fazla kişiye ulaşılabilmesi amacıyla faaliyet gösteren Basın Medya Kuruluşları ve çalışanları, bilgi çağının en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler. Ulusal basının yanı sıra Bartın ilindeki ve ilçemizdeki  yerel medya mensupları da kentimizin gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamakta, sorunların çözülmesi noktasında etkin görev yapmakta, yürütülen ve örnek çalışmalar hakkında kamuoyunu aydınlatmaktadır.

Çağdaş demokrasilerde basın halkın fikirlerini ve milletin iradesinin serbestçe ifade etmesini sağlayan önemli araçlardır.Tecrübelerimiz göstermiştir ki medya çok sesli ve serbest bir surette vazifelerini yerine getirdiğinde demokratik ve şeffaf sistemler işlerlik kazanacaktır. Bu şekilde tarafsız, ilkeli, tavrını halktan yana koyan, prensiplerinden ödün vermeyen gazeteciler, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. 10 Ocak 1961’den beri kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, özveri ile çalışan fedakar gazetecilerimize başarılar diler,başarılarının devamını dilerim.